Deeeeeet kommer mera!

Hittills har jag ju bara hunnit lägga upp bilder och inte skriva så mycket, men jag måste ju berätta lite mer om Innerdalen!

Norrmännen är ju av naturen ett hurtigt folk och i Innerdalen har det funnits en turiststuga sedan slutet av 1800-talet. Numera drivs den av ett par tillsammans med två anställda som ett enkelt hotell och restaurang för vandrare och andra som vill vara ute och härja i markerna. Varje morgon går några ut och fotar i soluppgången medan andra fortsätter sova en stund till. Vid åtta serveras frukost, samtidigt packar man matsäcken för dagens prövningar. När den är frukosten är uppäten går alla åt olika håll.

Photobucket

Förutom att omgivningarna runt husen innehåller tillräckligt med motiv för en veckas intensivt fotande finns det ett antal platser med speciella motiv man kan gå till, exempelvis Meandern och Hällarna som jag nämnt men också Nystulemmen med Djävulsklyftan, Giklingsdalen med Storvatnet och mycket annat. Som om inte det räckte är vägarna till och från de här platserna översållade med andra saker att fota så, att ta sig ett par hundra meter kan ta en förmiddag. Fast vi är ju å andra sidan inte här för att komma någon vart utan för att komma hem med trevliga bilder 😀

Photobucket

När matsäcken är slut och man tröttnat på att fota är det bara att gå tillbaka till gården där det alltid står ett bord med våfflor, i och för sig mer som pannkakor, med sylt som det bara är att ta för sig av. De flesta brukar vara tillbaka vid fyra-femtiden, rätt slitna och leriga efter att ha krupit runt i skogen halva dagen. Vid sju är det trerätters middag, oftast blir det soppa till förrätt, norsk husmanskost till middag och till exempel fruktsallad till dessert.

Photobucket

Fotoveckan här har arrangerats sedan 80-talet och på den analoga tiden hade de till och med en framkallningsstudio med professionella tekniker med sig hit för att kunna få fram sina Hasselbladsbilder omedelbart. Numera har alla med sig en laptop och på kvällarna efter middagen redigerar man dagens bilder tillsammans och diskuterar de bästa metoderna för att få ut så mycket potential som möjligt ur bilderna. Vissa kvällar har man bildkritik. Då får alla välja ut varsin bild som visas med projektorn utan att någon vet vems bild som är vems, alla får möjlighet att säga vad de tycker om bilderna och diskutera vad som kan förbättras. Sedan visas alla bilder en gång till men den här gången får alla säga vilken bild som är deras och berätta vad de tänkt när de tagit den och vad de ville ha ut av den.

Photobucket

Fortsättning följer, det finns 500 bilder till!

Annonser

2 thoughts on “Deeeeeet kommer mera!

  1. Jag gillar ”piggsvinsgräset” eller vad det nu heter, ser fram mot fler bilder. Det goda vädret ser ut att hålla i sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: