Schlosch, som Moster sa…

Här sitter man nästan på Nordpolen och tänker att hur mörkt och kallt det än är, så slipper man iallafall en slaskvinter.

Och där fick man för det 😆

Photobucket

Photobucket

I fredags började vädret bli sämre så planen har inte kunnat flyga på hela helgen. Det blev milt och blåsigt, dessutom började det regna tidvis. Det regnade och skvätte hela helgen och måndag också, idag tisdag kunde de göra några flygningar på förmiddagen men de var tvungna att avbryta transporterna eftersom vädret blev sämre igen på eftermiddagen. På den översta bilden syns det att det är mindre snö nu än när vi kom upp i november, ändå har det snöat kopiösa mängder sedan dess. På den undre bilden är det en smältvattenflod på vägen. Eftersom marken fortfarande är frusen suger den inte upp något vatten alls utan det rinner floder överallt och på lågpunkter bildas det stora sjöar.

De har lovat dåligt väder ända fram till söndag nu, så det är risk för att det inte blir några flygningar förrän i början av nästa vecka. Som om det inte räckte med att planen inte kan flyga så har snön på fjällen smält bort så det går inte att köra snöskoter heller, i helgen försökte flera från båda hållen men alla fick vända.

Att det inte går några flyg ger rätt stora problem här eftersom ingen bor här fast utan alla veckopendlar till Longyearbyen eller fastlandet, de enda som är här är de som är på det aktuella skiftet. Det betyder att det inte går att göra något skiftbyte utan folk får fortsätta jobba utan att kunna åka hem. Det är några snickare som ska gjuta golvet i huset vi jobbar i på onsdag, ett par av dem kom med på planet hem till Longyearbyen på förmiddagen idag, men deras ersättare skulle ha varit på ett plan som aldrig kom iväg tack vare det dåliga vädret.

Jag hoppas verkligen att det blir bättre väder nästa vecka när vi ska flyga hem! På onsdag flyger vi till Longyearbyen och sover över en natt innan vi hoppar på planet till Tromsö och vidare till Oslo på torsdag.

Här är en bild på ett riktigt häftigt norrsken som syntes när det klarnade upp en liten stund i går kväll. Tyvärr bommade jag skärpan totalt, så ni får tänka er att den är lika skarp som den undre bilden där norrskenet tyvärr hann blekna bort innan jag fick ställt fokus igen. Det syns också att landningsbanan är som en stor sjö…

Photobucket

Photobucket

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: