Doubtful sound

Nere i söder ligger Fiordlands national park, Nya Zeelands största nationalpark. Det är liknande miljöer som på Norges västkust och Nya Zeelands fjordar har också skapats av totalt 14 istider. För att komma till Fiordland är det bäst att ta sig till Te Anau som är den största staden i trakten. Hit kom jag för att paddla kajak, och jag lyckades få sista lediga platsen på en guidad fyradagarstur i Doubtful sound som ligger lite söder om Te Anau och mer besökta men mindre Milford sound. För att ta sig ut till Doubtful sound måste man först åka till Manapouri och sedan ta en färja över Lake Manapouri och sedan åka en bit till tills man kommer fram till fjorden vi skulle paddla i.

Vi var åtta som skulle vara med på turen plus guiden Will. Det var regnigt och fuktigt för det mesta så jag fick inte så många bilder, och de få jag fick var dimmiga antingen på grund av riktig dimma eller imma på objektivet. Tredje dagen, när det regnat hela natten, var absolut häftigast utsikt! Eftersom bergen är så branta ändå ned till havet finns det ingen jord som tar upp vattnet utan hela bergssidorna förvandlas till vattenfall när det regnar, det är nog något av det häftigaste jag har sett tror jag. Eftersom det som sagt krävs ett ösregn för att få se det blev det liksom inte läge att plocka fram kameragrejerna.

Ett par gånger såg vi flasknosdelfiner som höll till inne i fjorden och en gång såg vi en liten pingvin på en ö.

När vi skulle tillbaka till hamnen spände vi ihop kajakerna två och två och hissade segel på paddlarna och seglade tillbaka 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: