Vad händer annars då?

Jo vi har haft en underhållsdag då vi inte borrade alls utan bara kollade över alla slangar, pumpar och allt annat som kan slitas ut. Det visade sig att vi behövde en dag till för att byta allt som var trasigt.

När vi flyttade slangarna en gång hade någon lyckats med att både sträcka ut en ytslang från drillcamp, knäcka en annan och göra revor i en tredje. Dessutom har borrkabeln för $90 000 fått en knäck så vi vet inte om den fungerar riktigt som den ska. Vi har en i reserv om den skulle lägga av, men det tar två dagar att byta ut den, så vi kör vidare och hoppas att den håller säsongen ut.

Men allt är inte bara eländigt 😀

Vi har fått reda på att vi ändå ligger nästan två veckor före schemat med borringen med våra hittills 15 hål och kommer antagligen att få lämna isen den 28 januari istället för den 10 februari som var meningen från början!

Då kommer detta ändå att bli ett nytt rekord vad gäller antal borrade hål på en säsong, vi kommer att ha borrat 20 hål runt den 21 januari, det tidigare rekordet var på 16 hål under förra säsongen. Orsaken till att vi får åka hem då är att vi kommer att ha slut på DOMer och deploymentkabel för året så vi kan inget mer göra! 😎

Vi ligger dessutom hittills ca 15 000 gallon, 56 000 liter, jetbränsle under budgeten för året 😀

Det gäller såklart så länge inget oförutsett händer, men även om 50 % av utrustningen går sönder ska vi ändå klara 20 hål den här säsongen.

De första säsongerna borrade de bara några få hål och firade varje hål med en flaska champagne 😛

Annonser

3 thoughts on “Vad händer annars då?

 1. Grattis till väl genomfört arbete så här långt. Håller tummarna att resten går lika bra. Vart tar du vägen när ni lämnar isen, Rickard?
  Kramar från Berit o Anders

  • Tack 🙂 Joo det har gått riktigt smidigt!

   När vi åker av isen ska jag vara på Nya Zeeland och leka till den 13 mars eller så 😀

   Kram! Hälsa alla människor!

 2. Det är väl inte så, att dom inte orkar med er längre där nere, utan kör hem er i förtid. Kan det bero på havererade glassmaskiner? Slut på kvävet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: