En onsdag…

… I frosseriets tecken 🙂

Här på Sydpolen är ju i princip allt vi har hitfluget med Hercules, alltså allting är väldigt dyrt och svåråtkomligt. Alla motorer som skulle gått på diesel hemma i Sverige går dessutom på flygfotogen här eftersom det är lättare att frakta hit i och med att planen fyller sina tankar proppfulla i Christchurch och sen tankar de över allt utom det som behövs för att komma tillbaka plus en viss mängd i nödfall. Det är bara snöskotrar och bilar som går på bensin.

Nu börjar vi bli färdiga för att börja borra på allvar, det enda problemet är att en av våra tre generatorer inte vill vara med riktigt. Delar är på väg från USA, men kommer att ta någon vecka på sig. Hur som helst, igår skulle vi prova om systemet skulle klara full belastning, både fullt tryck i slangarna och fullt effektuttag på generatorerna. Fullt tryck i systemet var inte så svårt att ordna, det var bara att vrida upp högtryckspumparna lite till. Max effektuttag däremot var inte så lätt eftersom vi inte kunde börja borra…. Vi fick helt enkelt dra igång alla typer av elvärmare och andra elmaskiner vi hade för att generatorerna skulle få gå på full last! Vilket också betyder full förbrukning. Av jetbränsle. I tre timmar.

Naturligtvis klarade både slangarna och generatorerna testet så idag kan vi kanske börja borra om vi får klartecken!

På kvällen när vi kom in fick vi Las Vegas buffé till midrats, Midninght rations, nattransoner. Det var grillad anka, biff, räkor, musslor, bakad potatis, krabba och en massa andra goa grejer! Till efterrätt fick vi två olika sorters bakelser, chokladkaka och fruktsallad!

Annonser

2 thoughts on “En onsdag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: