Fast i Mactown. Igen.

Fast inte så länge den här gången.

Planet vi skulle flyga till Sydpolen med fick elfel så vi kunde inte lyfta, men har vi tur kommer vi med ett plan kl 17 i eftermiddag. Om inte annat har piloterna lovat att få oss härifrån innan solnedgången! Det är ju alltid något, även fast solnedgången här är om ett par månader….

Fågeln kallas Skua vad jag har förstått

Och äntligen ska du få dina skidor Bo 🙂

Landningsstället och skidan går att höja och sänka för sig, i luften är skidan uppdragen mot kanten av öppningen. När de landat på skidorna låter de ofta planen stå på hjulen.

Här är två andra roliga plan. Basler kallas de, och är gamla Douglas DC-3 som modifierats med turbopropmotorer och skidor. De och de flesta Twin Otter ägs av Kenn Borek Air

Annonser

2 thoughts on “Fast i Mactown. Igen.

  1. Fina flygbilder. Ett fel, jag sitter inte i cockpit. Nu ser jag pricipen för skidkonstr. Känner väl igen gamla beprövade DC-3:an. Nu med turbopropmotorer. Konstruerades på -30 talet, flyger än. Mycket roligt att få ta del av.

    • Kenn Borek och CO. åker vägen förbi Sydamerika på vägen hem från Antarktis efter varje säsong och letar efter gamla DC-3 som de bygger om till Basler. Det finns tydligen gott om dem där nere, gamla knarksmugglarplan förmodligen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: